sobota, 18 października 2014

Meksykańska tortilla

Dziś zapraszam na smaczną i nie tuzinkową kolację 



tortilla meksykańska 








4 gotowe placki tortilli 

nadzienie: 
0,5 kg mięsa mielonego 
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
2 cebule 
2 ząbki czosnku 
pomidory krojone z puszki 
300 gram sera żółtego
sól, pieprz, zioła prowansalskie, curry

Placki tortilli podgrzewam na suchej ale gorącej patelni.
Mięsko mielone cebulę i czosnek podsmażam na patelni dodaję do tego odlaną kukurydzę i fasolkę oraz pomidorki z puszki przyprawiam przyprawami mieszam. gotowy Farsz nakładam w placki tortilli, zawijam zamykam w folii aluminiowej posypuję serem żółtym i zapiekam ok. 10 minut. Podaję ciepłe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz