czwartek, 25 września 2014

Calzone na cieście drożdżowym

Smaczna i syta kolacja



Calzone na cieście drożdżowym 


Każdy zapewne ma swój sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe


Składniki

Farsz:
50 dag pieczarek
3 cebule
2 żółte i 2 czerwone papryki
6 pomidorów
1 kg kiełbasy śląskiej
czosnek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
30 dag sera żółtego
przyprawa uniwersalna, pieprz, sól, chilli, zioła prowansalskie

  • Sposób przygotowania

    1.
    Warzywa kroję i podsmażam : pieczarki, cebula, papryka, kiełbasa, pomidory, czosnek, groszek i kukurydza mieszamy z połową startego sera, przyprawiamy, ciasto wałkujemy na koło na jednej połowie układamy farsz, zlepiamy ciasto, pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni wierzch chwilę przed wyjęciem posypujemy serem.... aż się rozpuści

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz