Zapiekanka z cukinia i batatem
Składniki
• 0,5 dużej cukinii
• 0,5 batata, obranego i pokrojonego na duże kawałki
• 1 średnia posiekana czerwona papryka bez nasion
1 cebula pokrojona w ósemkę
• 1 ząbek czosnku pokrojonego w plasterki
• 55 g (1/2 szklanki) bułki tartej
• 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
• szczypta papryki do smaku
• szczypta soli do smaku
• szczypta mielonego czarnego pieprzu do smaku
• 0,5 batata, obranego i pokrojonego na duże kawałki
• 1 średnia posiekana czerwona papryka bez nasion
1 cebula pokrojona w ósemkę
• 1 ząbek czosnku pokrojonego w plasterki
• 55 g (1/2 szklanki) bułki tartej
• 60 ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
• szczypta papryki do smaku
• szczypta soli do smaku
• szczypta mielonego czarnego pieprzu do smaku
1. Nagrzać piekarnik do 200°C. 2. Do średniej brytfanki włożyć cukinię, ziemniaki, paprykę, cebulę, czosnek, bułkę tartą i wlać oliwę. Doprawić papryką, solą i pieprzem i dobrze wymieszać. 3. Piec 1 godzinę w rozgrzanym piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki staną się miękkie i lekko brązowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz